ESD verpakkingen voor veilig verzenden

Bescherm uw gevoelige elektronica tegen elektrostatische ontlading met ESD Verpakkingen van ESDpartner

U wilt uw producten ESD veilig verpakken voor verzending? Of uw producten ESD veilig opslaan? Gebruik dan speciale ESD verpakkingen. Verkrijgbaar bij ESDpartner.

rollen shielding folie
ESD Shielding Verpakkingen
ESD shielding verpakkingen beschermen gevoelige elektronica tijdens transport. Leverbaar uit eigen voorraad. Vraag nu een offerte aan voor ESD shielding verpakkingen.
Bekijk producten
ESD Verzenddozen
ESD verzenddozen voor een veilige verzending.ESD levert de verzenddozen vanuit de onze eigen voorraad. Vraag nu een offerte aan voor ESD verzenddozen.
Bekijk producten
ESD Printplaatverpakking
ESD printplaatverpakkingen zorgen ervoor dat de producten goed en veilig overkomen. ESD levert hoogstaande kwaliteit in printplaatverpakkingen.
Bekijk producten
ESD Veilig karton
ESD veilig karton is onmisbaar voor bedrijven die met onbeschermde elektronica werken. ESD levert hoogwaardig karton met een top kwaliteit.
Bekijk producten

Wat zijn ESD verpakkingen

ESD verpakkingen zijn verpakkingen die producten beschermen tegen ESD. ESD staat voor Electro Static Discharge oftewel elektrostatische ontlading. Elektronica is zeer gevoelig voor ESD. Wanneer er elektrostatische ontlanding op een product plaatsvindt kan dit schade aan het product veroorzaken. Zo kan er direct schade optreden waardoor het product niet meer werkt. Nog erger: er kan ook latente ESD schade ontstaan waardoor het product naar verloop van tijd slechter gaat functioneren of uitvalt.

Voordelen van ESD veilig verpakken

ESD veilig verpakken biedt vele voordelen ten opzichte van reguliere verpakkingen. Een goede ESD verpakking beschermt het elektronische product wat erin verpakt wordt tegen ESD en waarborgt daarmee mee de kwaliteit, betrouwbaarheid en levensduur van het product. Een normale verpakking, zoals gewoon karton of plastic doet dit niet. De meeste ESD veilige verpakkingen zorgen juist voor veel oplading van statische elektriciteit. Denk hierbij aan plastic zakjes die aan elkaar blijven kleven. De plastic zakjes zijn statisch geladen wat schade kan aanrichten aan elektronica. Naast dat ESD veilig verzenden, verpakken en opslaan goed is voor de kwaliteit van het product ziet een ESD verpakking er ook professioneel uit wanneer het aankomt bij een klant.

Hoe beschermen ESD verpakkingsmaterialen uw producten?

ESD verpakkingsmaterialen worden van speciale materialen gemaakt die er voor zorgen dat er minder snel schade door ESD kan ontsaan. 

Hoe dit precies werkt verschilt per type verpakking. Over het algemeen zorgen ESD verpakkingen ervoor dat er geen of nauwelijks oplading van statische eletriciteit kan ontstaan op de verpakking wat de bron van het ESD probleem wegneemt. Hieronder meer daar over.

Soorten ESD verpakkingen

ESDpartner levert drie type ESD verpakkingen: shielding verpakkingen, antistatische verpakkingen en geleidende verpakkingen.

  1. ESD Shielding verpakkingen zijn ontworpen om printplaten met ESD gevoelige componenten veilig op te bergen. In een shielding zak zit een laag metaal verwerkt die beschermt tegen ESD én elektrostatische velden en tevens laag oplaadbaar is. Een shielding verpakking zorgt voor een kooi van Faraday. Deze eigenschappen maakt een ESD shielding verpakking geschikt voor gebruik binnen én buiten een EPA (ESD Protected Area).

Bekijk alle ESD shielding verpakkingen zoals: ESD shielding zakken en ESD shielding bubbelfolie. 

  1. Antistatische verpakkingen zijn bij ESDpartner te herkennen aan hun roze of paarse kleuren en worden daarom ook wel pink bags of purple bags genoemd. Antistatisch betekent: laag oplaadbaar. Het is dus lastig om electrostatische lading op te bouwen wanneer men antistatische zakjes en antistatische verpakkingen gebruikt. Omdat een antistatische verpakking niet beschermt tegen ontlading op een product dienen deze roze ESD verpakkingen enkel gebruikt te worden in een EPA (ESD protected Area). Deze roze antistatische verpakkingen zijn bijvoorbeeld wel geschikt om schroefjes of andere niet ESD gevoelige componenten een EPA binnen te brengen maar zijn niet ESD veilig genoeg om een printplaat ESD veilig in te verpakken.

Bekijk alle antistatische verpakkinen zoals: antistatische zakken en antistatische folie. 

  1. Geleidende verpakkingen. Aan deze verpakkingen is koolstof toegevoegd wat de ESD verpakking haar zwarte kleur en geleidende werking geeft. Deze verpakkingen zijn tevens laag oplaadbaar, zeer geleidende en indien correct toegepast ook bruikbaar als kooi van Faraday. Vaak worden geleidende verpakking gebruikt in combinatie met antistatisch roze schuim voor ESD veiligheid én val en stoot veiligheid. Over het algemeen zijn de zwarte geleidende verpakkingen niet geschikt voor het gebruik in cleanrooms. 

Bekijk alle geleidende verpakkingen zoals: ESD veilige WEZ containers, ESD veilige printplaathouders, ESD veilige kartonnen verpakkingen met antistatische schuim of geleidende ESD folie. 

ESD verpakkingen kopen bij ESDpartner

Bent u op zoek naar een goede partner voor uw ESD veilige verpakkingen? Heeft u advies nodig of wilt u een bestelling doen?

Neem dan graag contact met ons op.

ESD veilige verpakkingen op maat

ESDpartner is tevens specialist in verpakkingen op maat gemaakt voor uw behoefte. Het kan zijn dat ons ruime assortiment niet past bij uw uw behoefte en product en dat u een verpakking op maat nodig heeft. Wij komen graag in contact om met u mee te denken en vervolgens een vrijblijvende offerte op te stellen.

ESD Partner

Kunnen wij u helpen?

Stel een vraag

Bel me terug