ESD veilig karton kopen

ESD Verzenddozen voor ESD-gecontroleerde omgevingen

ESD kartonnage is onmisbaar voor bedrijven die met onbeschermde elektronica werken. Wanneer electronika in ESD veilig karton is opgeborgen is het beschermd tegen statische elektriciteit.  

ESDpartner heeft een ruim assortiment van ESD veilig karton in verschillende vormen en maten. Ook doen wij veel maatwerk ESD kartonnage.

Waarom wil je ESD veilig werken?

ESD staat voor Electrostatic Discharge: de ontlading van statische elektriciteit. Door wrijving en beweging kunnen materialen geladen worden met statische elektriciteit. Dit is hetzelfde natuurfenomeen als onweer. Er wordt door wrijving een lading opgebouwd die vervolgens bij een blikseminslag snel en ongecontroleerd wegvloeit. Dit gebeurt niet alleen in het groot zoals bij onweer, maar ook bij het aantrekken van een trui, het lopen over een vloer of bij het werken aan een bureau. Dit wegvloeien van lading is ESD en wanneer dit plaatsvindt op elektronica zoals een printplaat, raakt het vrijwel zeker beschadigd. Bedrijven die in aanraking komen met printplaten, chips, moederborden of andere elektronica dienen ESD veilig te werken. 

Door ESD veilig te werken voorkom je schade aan vaak dure apparaten, verbeter je de kwaliteit van het product en voorkom je klachten en retouren.

Wanneer gebruik je ESD veilig karton?

ESD veilig karton dien je te gebruiken wanneer elektronica niet in een ander beveiligd omhulsel zit. Zo zit de elektronica in een laptop veilig in zijn isolerende behuizing. Wanneer deze laptop echter opengemaakt wordt en er een component uitgepakt wordt, dient dit ESD veilig te gebeuren. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd in een EPA (ESD protected Area). Een EPA is een ruimte waar alles ESD veilig is van bureau, tot kleding tot vloer. Wanneer het uit de laptop genomen component vervoerd of opgestuurd moet worden buiten de EPA, dient deze in in een ESD veilige verpakking te zitten. Dit kan zijn een of in ESD veilige kartonnen verpakking. Alleen op deze wijze kan het product tegen ontlading van statische elektriciteit beschermd worden.

Wat veranderd ESD karton hieraan?

ESD veilig karton van ESDpartner is voorzien van een ESD veilige geleidende laag. Deze ESD coating wordt door een speciaal productieproces op het karton aangebracht in een zwarte kleur. Door deze ESD veilige coating kan er geen lading worden opgebouwd op de kartonnen verpakking. Wanneer een product wordt opgeborgen in deze verpakking bevindt het zich in een ‘Kooi van Faraday’. Deze kooi van Faraday zorgt ervoor dat statische elektrische velden niet de verpakking kunnen binnendringen. Zo wordt schade door ESD voorkomen.

Advies over ESD veilig karton nodig?

Wij helpen u graag verder bij uw vragen over ESD veilige verpakkingen zoals ESD veilig karton. 

ESDpartner beschikt over de juiste leveranciers en relaties om u een passend product tegen een scherpe prijs te bieden.

Neem graag contact op met een van onze ESD experts.

Welke ESD kartonnage oplossing is het beste voor u?

Doordat het ESD veilige karton in de basis regulier karton is zijn de mogelijkheden oneindig. In principe elke reguliere kartonnen verpakking die bestaat kunnen wij leveren in een ESD veilige variant. 

Zo leveren wij ESD Verzenddozen, ESD postdozen, ESD vouwdozen, ESD karton platen, ESD karton kokers, ESD transit packs en veel meer. Ook zijn de mogelijkheden voor accessoires ruim. Zo zijn ESD kartonnen tussenschotten en ESD veilige vakverdelingen ook mogelijk.  

Aangezien er vaak bijzondere en dure componenten in opgeslagen worden is ESD karton maatwerk heel normaal. Het kartonnage kan gestanst, gesneden, bedrukt en gevouwen worden.

Daarnaast wordt er ook vaak ESD veilige dissipatief schuim toegepast i.c.m. ESD karton. Zo wordt een apparaat niet alleen ESD veilig verpakt maar is het ook beveiligd tegen schokken en stoten.

Bent u op zoek naar een maatwerk oplossing voor ESD veilig karton? Of heeft u nu een specifieke verpakking maar wilt u deze in een ESD veilige variant hebben? Of wilt u een scherpe tegenofferte ten opzichte van uw huidige leverancier? 

Neem dan contact met ons op, wij helpen graag verder.

Download ESD Catalogus

Vul uw gegevens in en download de complete catalogus met alle ESD veilige producten.

ESD Partner

Kunnen wij u helpen?

Stel een vraag

Bel me terug