ESD t-shirt kopen

Antistatische polo voor bescherming tegen elektrostatische ontlading van ESDpartner

Wilt u ESD veilig werken? Dan is een ESD t-shirt dragen een onmisbaar onderdeel. 

ESD t-shirts van ESDpartner voorkomen dat statische kleding schade aan electronica aanbrengt. Daarnaast zijn ze comfortabel, ademend, licht van gewicht en zien ze er netjes uit. 

Bestel ze direct bij ESDpartner, samen met andere producten om ESD veilig te werken.

Waarom zou je een ESD t-shirt gebruiken?

ESD staat voor Electro Static Discharge: de ontlading van statische elektriciteit. ESD is een natuurfenomeen wat ontstaat door wrijving en beweging. Mensen, objecten en materialen kunnen opladen en ontladen. Zo ook kledingstukken die een statische lading opbouwen. Dit merk je aan plakkende en knetterende haren bij het uitrekkend van je t-shirt.
ESD komt overal voor en is niet schadelijk voor ons maar wel schadelijk voor electronica. Wanneer je electronica repareert, assembleert of produceert kan de ontlading van statische elektriciteit schade aan het component aanbrengen. Bijvoorbeeld bij een printplaat: wanneer de statische leiding in je reguliere t-shirt overspringt op het apparaat ontstaat er een mini-explosie op het apparaat. Hierdoor raakt het beschadigd, werkt het minder goed of is het zelfs direct defect.

Als gevolg daarvan kan niet-ESD veilig werken zorgen voor onnodige reparatiekosten, ontevreden klanten, lagere kwaliteit van het product en meer garantieclaims. Bij zeer specifieke branches zoals de luchtvaart, automobielindustrie of de gezondheidszorg kan slecht werkende electronica grotere gevolgen hebben. 

De beste oplossing: een ESD t-shirt

In ESD veilige t-shirts van ESDpartner zit koolstofdraad vewerkt. Dit is door het katoen gewoven zodat u het niet merkt. Door deze samenstelling van katoen en koolstof is het shirt ESD veilig én heeft u de voordelen van een normaal katoenen t-shirt. Het koolstof zorgt voor de ESD veilige werking en maakt het shirt geleidend. Zo kan er geen statische elektriciteit kan worden opgebouwd op het shirt en kan er geen ESD vonk overspringen op electronica. Het katoen zorgt voor een comfortabele fit en de zachte, ademende stof. ESD t-shirts worden ook wel antistatische t-shirts genoemd. De t-shirts zijn gewoon te wassen volgens onze wasinstructie. 

De ESD t-shirts van ESDpartner voldoen aan de Europese ESD norm voor kleding: IEC 61340-5-1

ESD veilig werken met ESD werkleding en meer

ESD veilig werken bestaat uit meer dan ESD veilige werkleding dragen. Op plaatsen waar electronica niet veilig verpakt is, dient men compleet ESD veilig te werken. Zo dient alles op deze plaats ESD veilig te zijn. Denk daarbij aan ESD veilige tafelmatten, ESD veilige schoenen, ESD vloeren en ESD tafels en ESD stoelen.

Dit klinkt ingewikkeld, maar met enkele simpele stappen kunt al starten met ESD veilig werken.

ESDpartner helpt u hier graag mee. 

ESDpartner biedt een totaalassortiment van ESD veilige producten, inclusief een passend advies.

Voor een offerte, bestelling of adviesgesprek neem graag contact met ons op.

Daarom kiest u voor een ESD veilig t-shirt van ESDpartner

  • 96% katoen, 4% ESD veilig koolstof
  • Unisex maten S tot en met 5XL
  • Levering uit voorraad
  • Comfortabele en ademende stof
  • In blauw of zwart
  • Voldoet aan ESD norm IEC 61340-5-1

Naast ESD veilige t-shirts levert ESDpartner ook ESD vesten, ESD jassen en ESD veilige poloshirts en ESD schoenen.

Download ESD Catalogus

Vul uw gegevens in en download de complete catalogus met alle ESD veilige producten.

ESD Partner

Kunnen wij u helpen?

Stel een vraag

Bel me terug