ESD polo om ESD-veilig te werken

Antistatische polo voor bescherming tegen elektrostatische ontlading van ESDpartner

ESDpartner levert een uitstekend assortiment ESD polo’s. Comfortabele fit, verschillende kleuren en 100% ESD veilig.

Bestel nu uit voorraad, vraag een offerte aan of neem contact met ons op voor een passend advies.

Wat lost een ESD polo op?

ESD staat voor elektrostatische ontlading. Wanneer statische elektriciteit zich ontlaadt op elektronica zoals een printplaat of processor, kan deze beschadigd raken. Dit kan leiden tot een direct defect van het product of in een later stadium voor functioneringsproblemen zorgen. ESD is hetzelfde fenomeen als bliksem. Door wrijving onstaat er een statische lading welke vervolgens wil overspringen en inslaat in een boom. Dit gebeurt ook met wrijving van kleding en het lichaam, met als voorbeeld knetterend haar bij het uittrekken van een trui. 

Voor bedrijven die elektronische apparatuur produceren, assembleren of repareren is het belangrijk dat ESD niet kan ontstaan in de buurt van de producten.

Een ESD polo is geleidend en kan geen gevaarlijke statische lading opbouwen. Hierdoor wordt het het gevaar op ESD aanzienlijk verminderd. ESD veilige polo shirts, of ESD veilige kleding zoals ESD jassen of ESD vesten zijn daarom een belangrijk onderdeel van ESD veilig werken.

Wat is het verschil met antistatische polo’s?

ESD polo’s worden ook wel antistatische polo’s genoemd. En dit is in feite correct. 

Antistatisch betekent laag oplaadbaar. ESD veilige polo’s van ESDpartner zijn ook laag oplaadbaar doordat ze geen tot nauwelijks statische lading opbouwen. Echter, een ESD veilige polo heeft ook de capaciteit opgebouwde lading weg te voeren naar aarde. Een antistatische polo heeft niet persé deze eigenschap. Antistatisch betekent dus per definitie dat het veilig genoeg is voor een ESD veilige werkplek.  

Een ESD veilige polo is dus een stap beter dan een antistatische polo en een niet-geleidende antistatische polo is niet voldoende om ESD veilig mee te werken. 

Wanneer u ESD veilige polo’s koopt bij ESDpartner weet u zeker dat u 100% ESD veilige producten aanschaft.

Waarom een ESD polo?

ESD veilige polo’s zijn populair in de elektronica werkplaatsen. Dit omdat de polo’s van ESDpartner comfortabel zitten, licht van gewicht zijn en er sportief uitzien. Het katoen is ademend en valt mooi. Dit maakt de poloshirts populair om het hele jaar door te dragen. Doordat de korte mouwen voor veel bewegingsvrijheid zorgen, dragen sommige klanten lievere een ESD polo dan een ESD jas. 

Benieuwd welke ESD veilige kleding het beste bij u en uw team past? Vraag de gratis passet aan!

ESD veilig werken met de juiste hulpmiddelen

ESD polo’s zijn een belangrijk onderdeel van het ESD veilige werken met elektronica. Echter zijn er meer producten nodig om volledig ESD proof te werken.  

Met een geringe investering kunt ook u grote stappen maken in in ESD veilig werken, en zo geld besparen en kwaliteit verbeteren. 

ESDpartner helpt u graag op weg met uw ESD vraagstukken.

Voordelen van ESD veilige werkomgeving

Werken in een ESD veilige werkomgeving brengt vele voordelen met zich mee.

Door ESD veilig te werken verbetert de kwaliteit van het product, wordt geld bespaard, ontstaat er minder breuk tijdens productie en verminderen garantieclaims en klachten. Dit leidt vervolgens tot een betere merknaam en reputatie. 

Hoe dit kan? 

ESD veroorzaakt twee verschillende typen schades: directe schade en/of latente schade. In het geval van directe schade is er dusdanig veel schade aangebracht dat direct merkbaar is. Het apparaat functioneert slecht en zal de eindcontrole niet halen en wordt onverkoopbaar. In het geval van latente schade is er vaak een kleinere schade door ESD aangebracht. Het product haalt de eindcontrole wél en wordt verscheept naar de klant. Vaak nog tijdens de garantieperiode krijgt de gebruiker last van onverklaarbare problemen met het apparaat, en meldt zich terug bij de verkoper. 

Veel van deze onverklaarbare problemen zijn onder de microscoop te herleiden aan schade door ESD. 

Download ESD Catalogus

Vul uw gegevens in en download de complete catalogus met alle ESD veilige producten.

ESD Partner

Kunnen wij u helpen?

Stel een vraag

Bel me terug