ESD kleding voor optimale bescherming

Kies voor veiligheid en bescherming met hoogwaardige ESD-kleding

ESDpartner biedt een ruim assortiment en ruime voorraad aan ESD kleding om ESD veilig te kunnen werken met electronica.

ESD Finger Cots
Wilt u ESD veilig werken met elektronica én uw vingers beschermen? Dan zijn ESD vingerkootjes of antistatische vingerbeschermers aan te raden.
Bekijk producten
ESD Handshoenen
ESDpartner biedt een uitstekend assortiment ESD veilige handschoenen. ESD handschoenen zijn van goede kwaliteit, scherp geprijsd en leveren wij snel vanuit onze voorraad.
Bekijk producten
ESD Schoenen
ESD is gespecialiseerd in veilig werken en leveren de meeste modellen ESD veilige schoenen direct uit onze voorraad in Deventer. Neem dan contact op met ESDpartner.
Bekijk producten
ESD T-shirt
ESD t-shirts van ESDpartner voorkomen dat statische kleding schade aan elektronica aanbrengt. Ze zijn comfortabel, ademend, licht van gewicht en zien ze er netjes uit.
Bekijk producten
Veilige werkkleding met ESD-bescherming met ESD vesten
ESD Vesten
Met de ESD vesten van ESDpartner verlaagt u de kans op schade aan elektronica. Daarnaast zijn de ESD veilige vesten comfortabel, praktisch en warm.
Bekijk producten
ESD Polo
ESDpartner levert een uitstekend assortiment ESD polo’s. Comfortabele fit, verschillende kleuren en 100% ESD veilig. Bestel nu uit voorraad, vraag een offerte aan.
Bekijk producten
ESD Jassen
Op zoek naar goede ESD jassen om ESD veilig te werken met elektronica? Bestel de ESD jassen van ESDpartner, comfortabel en 100% ESD veilig.
Bekijk producten

Wat is de functie van ESD kleding

ESD kleding is speciaal geproduceerde kleding die nodig is als men ESD veilig wil werken. ESD betekent de ontlading van statische elektriciteit. Voor electronica is ESD zeer schadelijk. Daarom dienen bedrijven die electronica produceren, repareren of assembleren ESD veilig te werken. ESD kleding is hier een belangrijk onderdeel van. Reguliere kleding zoals een trui of overhemd kan door wrijving van lopen en bewegen veel statische lading opbouwen. Zodra deze statische lading zich via een onbeschermd electronisch apparaat ontlaadt raakt dit apparaat beschadigd. ESD veilige kleding is ontworpen om dit probleem tegen te gaan. ESD kleding wordt gedragen in een EPA (ESD protected Area) oftewel een werkplek waar men ESD onder controle heeft.

Voordelen van ESD kleding

ESD veilige kleding dragen kent verschillende voordelen. Het grootste voordeel is het voorkomen van schade aan producten veroorzaakt door ESD. Door ESD beschermende kleding te dragen verbetert de kwaliteit, betrouwbaarheid en levensduur van het apparaat. Dit is op middellange termijn goed voor de reputatie van het product en het bedrijf. ESD kleding zoals een ESD jas of ESD vest kan gemakkelijk over de eigen kleding gedragen worden en werkt als beschermlaag van de onderkleding. ESD kleding van ESDpartner is van uitstekende kwaliteit, kent een lange levensduur en kan goed gereinigd worden zonder dat de ESD veilige kwaliteit daaronder te lijden heeft. Naast het ESD veilige aspect ziet de ESD kleding van ESDpartner er netjes en professioneel uit binnen uw bedrijf. Het plaatsen van een logo op een ESD jas of ESD T-shirt is ook mogelijk.

Hoe werkt ESD beschermende kleding?

ESD kleding is zo geproduceerd dat het laag oplaadbaar is. Dit noemt men ook wel antistatisch. Het is zeer lastig om op ESD kleding statische spanning op te bouwen door wrijving. Dit neemt de bron van het ESD probleem weg: als er geen opbouw van statische elektriciteit is zal de ontlading ook onwaarschijnlijk zijn. Daarnaast is aan de meeste ESD kleding nog geleidende capaciteiten toegevoegd zoals het geval is bij de ESD poloshirt, ESD jassen en ESD T-shirts en ESD vesten in ons assortiment. Deze kleding is door toevoeging van speciale grondstoffen zéér geleidende. Dit geeft ze het vermogen om statische lading weg te voeren.

Soorten ESD kleding

ESDpartner levert ESD veilige kleding in de vorm van ESD jassen, ESD poloshirts, ESD T-shirts en ESD vesten. 

Onder ESD kleding vallen tevens onze ESD veilige schoenen, ESD overschoenen, ESD handschoenen en ESD Finger Cots. In combinatie met deze kleding worden vaak ESD polsbanden en ESD hielaarders gebruikt.

ESD veilige kleding wassen

ESD veilige kleding wassen is een belangrijk aspect bij het dragen van ESD kleding. ESD kleding die niet op de juiste wijze gereinigd wordt kan haar antistatische en geleidende werking verliezen. ESDpartner kan u helpen met ESD kleding wasadviezen. Daarnaast werken wij samen met verschillende kledingwasserijen in Nederland en België die ESD veilige bedrijfskleding voor u kunnen reinigen.

ESD kleding kopen bij ESDpartner

Wilt u goed advies over ESD kleding? Of wilt u direct een bestelling plaatsen of een offerte ontvangen? Neem dan graag contact met ons op. De meeste kleding hebben wij op voorraad in Deventer en snel geleverd worden. ESDpartner kent de wereld van ESD en kent de wereld van electronica waarin onze klanten opereren. Wij werken enkel met de beste fabrikanten van ESD veilige producten en hier profiteert u van.  

ESD Partner

Kunnen wij u helpen?

Stel een vraag

Bel me terug