ESD jassen voor een ESD-veilige werkomgeving

ESD-jassen: onmisbaar bij het werken met elektronica

Op zoek naar goede ESD jassen om ESD veilig te werken met elektronica? Bestel de ESD jassen van ESDpartner en voorkom hiermee ESD schade aan uw producten. Uit voorraad leveren wij een uitstekend assortiment van ESD werkjassen in verschillende kleuren.

Waarom ESD jassen?

ESD staat voor Electro Static Discharge: de ontlading van statische elektriciteit. De ontlading van statische elektriciteit is zeer schadelijk voor elektronica zoals PCB’s, chips en andere onbeschermde componenten. Deze ontlading van spanning kun je vergelijken met een blikseminslag. ESD is hetzelfde fenomeen als knetterend haar als u een trui aan of uit trekt. Om te voorkomen dat deze opgebouwde statische lading van kleding overspringt op het product, is het belangrijk een ESD jas te dragen. Deze schermt de onderkleding af waardoor het statische gevaar van uw kleding geneutraliseerd wordt. 

ESD jassen: zelf wassen of laten wassen?

Zelf wassen

De ESD werkjassen kunt u zelf thuis wassen. Een handwas heeft de voorkeur maar ook in de wasmachine is mogelijk tot het maximum van 60 graden. Kies een zo fijn mogelijk wasprogramma en een zo neutraal mogelijk wasmiddel, met daarbij een halve dosering dat u normaal zou gebruiken. Laat het hangend drogen en gebruik geen droogmachine.

 

De lichtgewicht ESD jas

De ESD veilige jassen van ESDpartner zijn speciaal voor werkzaamheden in een ESD veilige ruimte (EPA) ontworpen. Dit heeft er toe geleid dat de jassen een comfortabele pasvorm hebben en licht van gewicht zijn. Hierdoor draagt de gebruiker de jas gemakkelijk over de eigen kleding. De jas heeft een niet te lange pasvorm maar valt kort over de heup wat de drager meer bewegingsvrijheid geeft, ook in een zittende positie.  De ESD beschermende jas is daarnaast ook praktisch in het gebruik door de ruime V-hals, de snelsluitende drukknoppen en de drie zakken waaronder een borstzak.

Laten wassen door een professionele wasserij

Het heeft de voorkeur uw ESD jassen te laten wassen door een profesionnele wasserij. ESDpartner werkt samen met wasserijen in België en Nederland welke gespecialiseerd zijn in het wassen van ESD kleding. Deze partijen bewaken de kwaliteit en ESD veiligheid van uw kleding en ontzorgen het proces van A tot Z. Wij brengen u graag in contact met een ESD kleding wasserij bij u in de buurt.

Voordelen van ESD veilige werkomgeving

ESD kan op onzichtbare wijze schade overbrengen op elektronische apparatuur. Dit kan in elke fase gebeuren: tijdens het produceren, assembleren, transporteren of het repareren van het product. Zolang het product niet in een ESD veilige verpakking zit kan het blootgesteld worden aan statische elektriciteit. Veel bedrijven in de elektronica branche zijn zich hier van bewust, maar er zijn ook bedrijven die niet ESD veilig werken of niet de juiste werkwijze hanteren. Het voordeel van ESD veilig werken is dat het de kwaliteit van het product aanzienlijk verbetert. Zo worden reparatieverzoeken en onverklaarbare problemen verminderd wat op den duur geld, tijd en een betere merknaam oplevert.

Een goede ESD jas is een belangrijk onderdeel van de ESD uitrusting. Samen met ESD schoenen, ESD polsbanden, ESD tafelmatten en een ESD vloer. 

Heeft u speciale wensen voor uw nieuwe ESD jas? Wenst u bedrijfslogo bedrukking, een specifieke kleur of heeft u een speciale maat nodig? Neem dan contact met ons op.

Download ESD Catalogus

Vul uw gegevens in en download de complete catalogus met alle ESD veilige producten.

ESD Partner

Kunnen wij u helpen?

Stel een vraag

Bel me terug