ESD hielaarders kopen

Wilt u ESD veilig werken? Dan bieden ESD hielaarders een goede bescherming tegen statische elektriciteit. ESD hielaarders worden ook wel ESD hakaarders genoemd.

Voordelen van ESD hielaarders

ESD hielaarders bieden veel voordelen. Door een ESD veilige hielaarder te dragen om de schoen, wordt schadelijke statische lading afgevoerd naar de ESD veilige vloer. Dit maakt het dragen van ESD schoenen niet nodig en kunt u zo toch veilig een ESD Protected Area (EPA betreden). Zo vormt u minder snel een gevaar voor gevoelige onbeschermde elektronica. De hielaarders zijn gemakkelijk aan te brengen om de schoen en gemakkelijk instelbaar. U voelt ze nauwelijks zitten wat zorgt voor een prettig draagcomfort. ESD hielaarders en ESD hakaarders zijn hierdoor een goed alternatief voor ESD veilige schoenen. Daarnaast zijn ze voordeliger dan ESD schoenen. ESDpartner biedt verschillende types hielaarders aan waaronder XL hielaarders, hielaarders met een Quick release clip maar ook ESD veilige teenaarders welke goed van pas komen wanneer er hakken worden gedragen. Een ander voordeel is dat ESDpartner deze producten levert uit voorraad voor een scherpe prijs.

Hoe werkt een ESD hielaarder?

Een ESD hielaarder voert statische elektriciteit uit het lichaam af naar aarde. Door een geleidende strook stof tegen de huid bij de sok in te steken, kan de om de schoen bevestigde hielaarder de lading afvoeren naar de ESD veilige vloer. Zo staat zonder het gebruik van een ESD schoen toch het lichaam in contact met de ESD vloer. Op deze manier wordt de door wrijving en beweging opgebouwde spanning minder gevaarlijk voor de elektronica die in de ESD Protected Area aanwezig is.

Wie zou er ESD veilig moeten werken?

Iedereen die werkt met onbeschermde elektronica en de kwaliteit van zijn producten serieus neemt dient ESD veilig te werken. Voorbeelden van onbeschermde elektronica zijn: elektronica die opengemaakt worden om gerepareerd te worden, printplaten die geproduceerd worden of geassembleerd worden in een computer, of iPhones tijdens een refurbish proces. Met onbeschermd wordt bedoeld; niet in het veilige eind omhulsel zoals de laptop die klaar is voor verkoop of niet in een ESD veilige verpakking zoals een ESD shielding zak of ESD container.

Waarom ESD veilig werken?

ESD staat voor elektrostatic discharge; de ontlading van statische elektriciteit. Het is hetzeflde fenomeen als bliksem: door wrijving opgebouwde lading zoekt een weg naar aarde. Wanneer ESD plaatsvindt op een printplaat kan deze direct doorbranden of beschadigd raken waardoor het onbetrouwbaar werkt of de levensduur sterk verminderd raakt. ESD veilig werken doet men in een ESD Protected Area. In een EPA heeft men ESD onder controle door de inzet van ESD producten die ESDpartner levert. Door ESD veilig te werken verbeter je direct de kwaliteit van de producten, voorkom je garantieclaims en bespaar je zo geld en ontevreden klanten. Op de midden tot lange termijn heeft dit een positieve invloed op de merknaam en klanttevredenheid. In branches zoals de gezondheidszorg, automotive of de luchtvaart is ESD veilig werken nog belangrijker. Het is hier belangrijk dat elektronica 100% betrouwbaar blijft functioneren om geen levens in gevaar te brengen.

ESD veilig werken met de juiste ESD producten

Met een aantal simpele stappen zoals het gebruiken van ESD hielaarders, ESD vloeren, ESD polsbanden en ESD werkbankmatten kunt u al grote stappen maken in het ESD veilig werken. De ESD-specialisten van ESDpartner helpen u hier graag mee verder. Ook als u gevorderder bent met ESD veilig werken hebben wij de producten en adviezen in huis om de kwaliteit naar een hoger plan te tillen. Vanuit ons kantoor en magazijn in Deventer helpen wij vele elektronicabedrijven met het ESD veilig werken.

Download ESD Catalogus

Vul uw gegevens in en download de complete catalogus met alle ESD veilige producten.

ESD Partner

Kunnen wij u helpen?

Stel een vraag

Bel me terug