ESD handschoenen om ESD-veilig te werken

ESD veilige handschoenen nodig? ESDpartner biedt een uitstekend assortiment ESD veilige handschoenen. Onze ESD beschermende handschoenen zijn van hoogwaardige kwaliteit, scherp geprijsd en leveren wij snel uit eigen voorraad. Bestel direct via e-mail of telefoon of vraag een offerte aan.

Waarom ESD handschoenen?

ESD (Electro Static Discharge) betekent de ontlading van statische elektriciteit. Deze elektrostatische ontlading is zeer schadelijk voor gevoelige elektronica. Het gebruik van ESD handschoenen zijn een belangrijk onderdeel in het voorkomen van ESD schade. Werkt u met gevoelige electronica? Zoals het produceren, repareren of assembleren van printplaten, chips of sensoren? Of krijgt u elektronische onderdelen in handen voordat ze in een ESD veilige verpakking gaan? Dan is het gebruik van ESD handschoenen aangeraden.   

Hoe kies ik de juiste ESD handschoenen?

Een goede ESD veilige handschoen moet aan de laatste ESD veilige eisen voldoen om kwaliteit te borgen.  

ESDpartner’s handschoenen voldoen aan deze hoge eisen en hebben onderstaande eigenschappen:

 • 100% ESD veilig door een mix van 70% Nylon en 30% koolstofdraden 
 • Uitstekende pasvorm door stretchstof
 • Touchscreen compatibel
 • Ademend
 • Pluisvrij
 • Naadloos gestikt
 • Wasbaar
 • Geschikt voor cleanrooms

ESD handschoenen met PU vingertop coating hebben extra voordelen:

 • Beschermt de vingertoppen tegen scherpe delen
 • Voorkomt vetvlekken van vingertoppen op gevoelige componenten
 • Extra grip 

Door de strakke pasvorm is het aangeraden één maat groter te bestellen.

Voordelen ESD werkomgeving

ESD veilig werken brengt een groot voordeel met zich mee: het voorkomt schade door ontlading en waarborgt daarmee de kwaliteit en betrouwbaarheid van elektronische apparaten. Ontlading van statische elektriciteit op een printplaat kan voor schade zorgen aan het component. Zo kan door de ontlading onderdelen doorbranden of schade oplopen. Dit kan directe schade zijn waardoor het apparaat direct de eindcontrole niet haalt. Hierdoor onstaan onkosten. Ook kan er latente ESD schade ontstaan. In dit geval gaat het product op een later moment slechter functioneren en krijgt men te maken met garantieclaims, onkosten en ontevreden klanten.   

Het gebruik van ESD handschoenen is een van de onderdelen van een ESD veilige werkomgeving.

Wat is het verschil met antistatische handschoenen?

ESD veilige handschoenen worden ook wel antistatische handschoenen genoemd, maar zijn niet per se hetzelfde. Antistatisch staat voor: slecht opladend. Antistatisch wil niet zeggen dat de handschoenen geschikt zijn voor ESD veilig werken, enkel dat ze niet heel snel statische elektriciteit opbouwen. 

ESDpartner biedt enkel anti-statische handschoenen die voldoen aan de hoogste ESD eisen en daardoor uistekend geschikt zijn voor ESD veilige werkzaamheden. Daarom noemen wij het ESD (veilige) handschoenen. 

ESD veilig werken met juiste hulpmiddelen

Het gebruik van ESD handschoenen is een belangrijk onderdeel in het ESD veilig werken. Om volledig ESD veilig te werken is er echter meer nodig. De volledige werkplek dient ESD veilig ingericht te worden. Zo’n ESD veilige werkplek noemt men een EPA – ESD Protected Area. Dit kan een complete fabrieksruimte zijn, maar ook een hoek in een werkplaats of magazijn.

ESDpartner heeft alles in het assortiement om een EPA in te richten. 

Met ESD vloertegels of ESD ergonomische matten legt u gemakkelijk en snel een ESD veilige ondergrond. Met ESD werktafels of ESD tafelmatten en ESD stoelen richt u een werkplaats in. ESD schoenen, ESD handschoenen en ESD jassen maken het geheel af. Is het ESD gevoelige component klaar om de EPA te verlaten? Dit kan veilig in ESD veilige verpakkingen, ESD containers/bakken of ESD shielding zakken. 

Benieuwd wat u nodig heeft om ESD veilig te werken? Heeft u behoefte aan advies van een ESD expert? Of wilt u een bestelling plaatsen? Neem dan contact op, wij helpen graag verder.

Download ESD Catalogus

Vul uw gegevens in en download de complete catalogus met alle ESD veilige producten.

ESD Partner

Kunnen wij u helpen?

Stel een vraag

Bel me terug